Biotwin

Contact us

Pointblank Str. 14, 54321, California

Biomos Extra

Biomos – Extra informatie voor gespecialiseerde bedrijven

Biomos en de schilder of schoonmaakbedrijf/glazenwasser

Indien een schilder een gevel moet ontdoen van groene aanslag, biedt Biomos belangrijke voordelen ten opzichte van de hogedrukspuit. Ongeacht of het te behandelen oppervlak wel of niet al geschilderd is, geeft Biomos op de eerste plaats het voordeel, dat de alg/mos afsterft na gebruik van Biomos. Op de tweede plaats doodt Biomos ook de sporen van alg en mos. Voordat de schilder zijn werk kan doen, moet de groene aanslag immers verwijdert worden!
Wat als de algen/mos wel dood zijn maar nog niet zijn weg geregend?
(Men heeft met tijdsplanning te maken…)

Als de groene aanslag wel is afgestorven maar nog wel op de gevel zit, kan men eenvoudig met behulp van de hogedrukreiniger met weinig druk de dode groene aanslag verwijderen. Met een brede straal water, in plaats van te werken met hoge druk en vuilfrees, kan men 1.000 m2 per uur schoonspuiten. Deze hoeveelheid vierkante meters kost de schilder normaal twee dagen arbeid. Naast het grote tijdsvoordeel en het voordeel dat ook de sporen dood zijn, heeft Biomos als bijkomend voordeel dat de gevel niet wordt beschadigd door gebruik van de hogedrukreiniger.

Voor schoonmaakbedrijven die daken reinigen geldt hetzelfde principe als hierboven beschreven. Het verdient aanbeveling de dakgoot na gebruik van biomos goed te controleren op organisch afval. Er kan namelijk veel organisch afval in de goot komen te liggen waardoor het regenwater slecht weg kan stromen. Hoogdrukreiniging is niet noodzakelijk maar is slechts een hulpmiddel om sneller resultaat zichtbaar te maken indien de klant dit wenst!
(Een hogedrukreiniger alleen inzetten als de regen het laat afweten…)